Èxit rotund

El primer congrés de l’habitatge ha finalitzat aquest migdia de manera exitosa fent una demostració d’unitat i força. Mig miler d’activistes de 70 grups d’habitatge, pahs i sindicats de llogateres de tot el territori català hem decidit fer una aposta conjunta i impulsar una campanya coordinada contra el fons voltor Divarian, així com un programa unitari que es presentarà públicament en una conferència política al Desembre. Després d’un any de feina hem posat en comú totes les eines i estratègies de lluita per tal de començar a treballar de forma unitària en aquestes dues línies.

 

El moviment d’habitatge contra Divarian (BBVA)

El Congrés ha acordat una campanya conjunta i coordinada per fer caure a Divarian, el fons voltor del BBVA. Amb aquesta campanya focalitzarem totes les nostres forces en un dels majors propietaris d’habitatge del territori i serà el cap de turc de tots els fons voltors i especuladors que fins ara han estat jugant amb les nostres vides i llars, però no serà l’últim.

La campanya és una aposta col·lectiva, coordinada i unitària de tots els grups d’habitatge del territori. Per primer cop focalitzarem totes les nostres eines en un únic objectiu: els milers de habitatges amb que compta Divarian.

 

Una conferència política perquè els responsables polítics es posicionen

El moviment per l’habitatge celebrarem una conferència política a inicis de desembre per fer públic el programa acordat aquest cap de setmana, rendir comptes a la societat i interpel·lar els responsables polítics i les administracions perquè es posicionin davant la veu d’aquelles que fem possible cada dia el dret a l’habitatge.

Les militants dels grups d’habitatge de Catalunya hem acordat aquest programa unitari amb les línies i demandes polítiques que considerem claus per posar fi a la crisi de l’habitatge. El programa, elaborat a partir de discussions i propostes durant l’últim any, ha estat esmenat i ratificat durant aquest cap de setmana mitjançant un sistema de debats i votacions on han participat més de 500 persones implicades en grups d’habitatge d’arreu el territori. El contingut del programa es basa en quatre punts:

  1. Prou desnonaments
  2. Punxem la bombolla dels lloguers
  3. Expropiació dels pisos dels bancs i fons voltors
  4. Seguir construint el moviment popular

A la propera conferència política explicarem i desenvoluparem els quatre punts del programa del moviment per l’habitatge.

El text final es basa en la ponència 4 (publicada a la web del congrés), elaborada a través d’un procés de construcció col·lectiva de les PAH’s, els grups i sindicats d’habitatge i els sindicats de llogateres durant l’últim any. El text definitiu, però, ha estat esmenat i refrendat avui mateix, i no serà públic fins a inicis de desembre, quan es presentarà durant la conferència política.